Bon Bon je česká značka. Vyrábíme pralinky z nejkvalitnější čokolády s vlastními náplněmi. Nabízíme široký sortiment marcipánových figurek. V našich obchodech si pochutnáte na skvělé teplé čokoládě

NIBS

logo_na_www-3

Jmenuji se Jirka Soukup a jsem cestovatel, fotograf, milovník dobré čokolády, ale hlavně jsem chocolatier Muzea čokolády a marcipánu v Táboře. V roce 2015 se zrodila myšlenka v muzeu lidem ukazovat, jak se čokoláda vyrábí. Pustil jsem se tedy do projektu naší muzejní Bean-to-Bar (od bobu po tabulku) čokolády a tehdy jsem možná ani nevěděl, jak trnitá cesta to bude. Pamatuji si, jakou radost jsem měl, když jsem si koupil svůj první stroj na zpracování čokolády. Starý, vyřazený historický melanžér, který jsem kompletně rozebral a opotřebované díly nechal vyrobit. Koupili jsme kakaové boby a začali s výrobou. Ale nebylo to ono. Jsme muzeum!!! Pro nás proces výroby nemůže přeci začít tím, že nakoupíme „nějaké“ boby. Musím se vypravit na plantáže a přivézt jiné. Boby, které budou mít příběh. To je přeci to, co lidi zajímá v muzeu čokolády. Chtěl jsem přivézt kakaové boby ze zajímavých destinací. Moje první kroky vedly na Srí Lanku. Tam sice kakaovníky rostou, ale spíše v zahradách u místních lidí a ovoce ze stromů kakaovníku k ničemu nepoužívají. Bylo dosti obtížné najít plantážníka, který se věnuje kakau od sklizně až po usušené zfermentované boby. Po třech týdnech cestování a hledání se podařilo. Další zajímavou zemí, kde se mi povedlo, najít kakaovou plantáž byla indonéská Sumatra. Tady na Sumatře jsem si mohl sám boby sklidit, zfermentovat i usušit. Dalo by se říct, že čokoláda, která vznikla z těchto bobů je má vlastní Tree-to-Bar čokoláda (tedy od stromu až po tabulku). Dnes mám boby z různých koutů světa. Vietnam, Ghana, Equador, Papua, Nikaragua aj.

První tabulky čokolády na sebe nenechaly dlouho čekat. Začali jsme dělat degustace a přednášky o Bean-to-Bar čokoládě. Díky tomu mohli návštěvníci muzea ochutnat čokoládu, jejíž výroba se stala součástí expozice. Šlo nám vždy o to, abychom lidem ukázali to nejlepší z čokoládového světa, tedy čokoládu v té nejvyšší kvalitě.

Dlouhým vývojem prošlo i balení čokolád. Opět to chtělo něco originálního, něco, co jen tak nikdo nemá. Zrodil se mi nápad. Etikety k čokoládám si namaluji sám. Budou odrazem toho, jak jsem jako cestovatel danou zemi vnímal, kam jsem se vypravil za čokoládovým dobrodružstvím.

Po letech neustálé práce máme stroje a kapacitu vyrobit tolik čokolády, že jí můžeme nabídnout dál, než jen jako muzejní exponát. Vznikla tedy značka NIBS, která pod křídly Muzea čokolády a marcipánu v Táboře vyrábí ty „z mého pohledu“ nejexkluzivnější čokolády bez emulgátorů, sójového lecitinu, bez přidaných cizích tuků. Místo obyčejného třtinového cukru používáme na slunci sušenou šťávu z cukrové třtiny – tedy nečištěný a nerafinovaný cukr. Prostě a jednoduše vyrábím čokoládu, za kterou si pevně jako chocolatier stojím.

Jirka

48366736_10214661498434299_8990138485000110080_o

119
277
 
1 119 277
 
  • Řadit dle:
  • 6 položek celkem

Stránka 1/1

  • Papua Nugu 66% 30g
    hořká Bean-to-Bar čokoláda s 66% kakaových složek poctivá česká výroba z muzea čokolády a marcipánu v Táboře čistá přírodní chuť bez cizích přidaných tuků - tedy pouze kakaové máslo bez lepku bez barviv bez emulgátorů ta nejčistší čokoláda použitý cukr -...
    Dostupnost:Skladem
    Kód:251
    Papua Nugu 66% 30g
    103,48 Kč bez DPH
    119 Kč
  • Sumatra Toba 68% Milk 30g
    hořká čokoláda 64% zjemněná mlékem opravdový gurmánský zážitek poctivá česká výroba z muzea čokolády a marcipánu v Táboře čistá přírodní chuť bez cizích přidaných tuků - tedy pouze kakaové máslo bez lepku bez barviv bez emulgátorů ta nejčistší čokoláda...
    Dostupnost:Skladem
    Kód:257
    Sumatra Toba 68% Milk 30g
    103,48 Kč bez DPH
    119 Kč
  • Bílá se zlatem 36%, 30g
    Bílá čokoláda, která není bílá. A to díky použitému cukru.  Krásnou karamelovou barvu, doplňuje plátek 24 karátového zlata. Opravdu originální a luxusní dárek!  Takže pánové! Jestli nevíte co přinést své ženě jako dáreček - tak teď už to víte.......
    Dostupnost:Skladem
    Kód:245
    Bílá se zlatem 36%, 30g
    126,09 Kč bez DPH
    145 Kč
  • Papua Nugu 66%, 100g
    hořká Bean-to-Bar čokoláda s 66% kakaových složek poctivá česká výroba z muzea čokolády a marcipánu v Táboře čistá přírodní chuť bez cizích přidaných tuků - tedy pouze kakaové máslo bez lepku bez barviv bez emulgátorů ta nejčistší čokoláda použitý cukr -...
    Dostupnost:Skladem
    Kód:248
    Papua Nugu 66%, 100g
    208,70 Kč bez DPH
    240 Kč
  • Sumatra Toba 64% 100g
    hořká čokoláda 64% zjemněná mlékem opravdový gurmánský zážitek poctivá česká výroba z muzea čokolády a marcipánu v Táboře čistá přírodní chuť bez cizích přidaných tuků - tedy pouze kakaové máslo bez lepku bez barviv bez emulgátorů ta nejčistší čokoláda...
    Dostupnost:Skladem
    Kód:254
    Sumatra Toba 64% 100g
    208,70 Kč bez DPH
    240 Kč
  • Bílá se zlatem 36%, 100g
    Bílá čokoláda, která není bílá. A to díky použitému cukru.  Krásnou karamelovou barvu, doplňuje plátek 24 karátového zlata. Opravdu originální a luxusní dárek!  Takže pánové! Jestli nevíte co přinést své ženě jako dáreček - tak teď už to víte.......
    Dostupnost:Skladem
    Kód:242
    Bílá se zlatem 36%, 100g
    240,87 Kč bez DPH
    277 Kč

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem